Wat een oogcorrectie voor jou kan doen

Heb je wel eens last van een vermoeid gevoel rond je ogen? Krijg je daar ook wel eens hoofdpijn of andere klachten zoals vermoeidheid van? Het kan dan zijn dat je huid over je oog hebt hangen, omdat dat te zwaar voor je spier is geworden in de loop van de jaren. Dit is natuurlijk niet fijn. Je uitstraling kan hierdoor streng en nors zijn. In dit artikel wordt het probleem dat je huid over je oog heen hangt of de dikke wallen onder je oog verholpen door een correctie van je ooglid. Hierdoor krijg je weer een vriendelijk gezicht en worden de klachten die je had verholpen.

Wat houdt een ooglidcorrectie in? 

Bij een bovenooglid ingreep wordt de huid van je bovenooglid die te zwaar is en over je oog heen hangt weggehaald met een snelle operatie. Bij het onderooglid wordt de huid onder je oog weggehaald. Dit weghalen van het stuk huid geeft je weer een vrij zicht zonder dat een stukje huid over een bepaald deel van je oog valt en dus ook je zicht blokkeert. Tijdens de operatie krijg je een verdovingsmiddel waardoor je de operatie aan je huid van je ooglid niet voelt. De correctie wordt meestal gedaan door een chirurg die heel gespecialiseerd in zijn vak is. Deze chirurg heeft lang moeten studeren en ervaring moeten opdoen tot hij echt zorgvuldig zijn werk mocht uitvoeren. Voordat je een ooglidcorrectie ondergaat worden er foto’s en een tekening door de chirurg gemaakt dat weer bepaald in hoeverre de overhangende huid wordt weggehaald. Je bent dus bij het ondergaan van een speciale ooglid correctie in goede handen bij een ziekenhuis of een kliniek waar goede chirurgen werken. Deze informatie kan je altijd wel op de sites vinden van het bedrijf waar je de correctie wilt laten doen.

Wanneer kan je een ooglid operatie ondergaan?

Je kan kiezen om een afspraak voor een operatie te maken als je huid over je oog heen valt en je oogleden zwaar aan voelen. Het kan ook zijn dat je dikke wallen onder je ogen krijgt. Je kan hierdoor een aantal klachten krijgen waaronder vermoeidheid, slechter ziend en je kan er best wat hoofdpijn van krijgen. Dit is natuurlijk niet fijn. De operatie wordt vooral bij oudere mensen uitgevoerd, omdat het ooglid door ouderdom te zwaar kan gaan worden voor de spier en dan gaat de huid over je oog hangen. Gelukkig kan je een ooglid operatie ondergaan om jou weer een vrij zicht te geven met een frisse, nuchtere en vriendelijke uitstraling. 

De oorzaken van een hangend ooglid 

De oorzaken van een hangend ooglid of wallen onder de ogen kunnen verschillend zijn.

Dit kan door ouderdom of een aandoening zijn sinds je geboorte of door een ziekte.

Hieronder zijn een paar oorzaken genoemd:

  • Je huid boven en onder je oog kunnen slapper worden en gaan dus hangen.
  • De levator spier in je oog kan slap worden en trekt de huid dan niet meer goed genoeg omhoog.
  • Je huid van je voorhoofd kan slapper worden hierdoor kunnen je wenkbrauwen gaan zakken en daarbij je ooglid.