Alles wat je over multivitaminen moet weten

Allergenen etiket

Goede voeding is een van de belangrijkste aspecten van een gezonde levensstijl. Het eten wat we dagelijks binnenkrijgen is echter niet altijd genoeg voor al onze benodigde voedingsstoffen. Om ervoor te zorgen dat je hierdoor geen nadelige gezondheidsgevolgen ondervindt, kun je Multivitaminen gaan slikken. Wanneer je deze moet innemen en meer over Benfida lees je in deze blog!

Multivitaminen omdat ons eetpatroon is veranderd

In de loop van de tijd hebben we een ander voedingspatroon ontwikkeld. Tijdens de productie van het eten gaan sommige belangrijke voedingsstoffen verloren. De bodem is verarmt en de landbouw is intensiever geworden, waardoor groenten en fruit minder voedingsstoffen bevatten dan voorheen. Daarnaast heeft de manier waarop we ons voedsel opslaan en hoe we het maken invloed op de hoeveelheid vitaminen en mineralen in ons eten. We schillen groenten, snijden het klein of koken het te lang en met teveel water. Verder zijn er bepaalde voedingsstoffen die weinig in de natuur te vinden zijn. Multivitaminen kunnen dan een uitkomst bieden.

Risico op voedingstekorten zonder over Benfida supplementen

Bepaalde doelgroepen lopen een grotere kans om een voedingstekort op te lopen. Vegetariërs en veganisten hebben een plantaardig dieet waardoor ze het risico lopen om te weinig B12 en ijzer binnen te krijgen. Verder is er uit onderzoek gebleken dat vrouwen vaak te weinig vitamine A, koper, ijzer, selenium en zink binnenkrijgen of hier al een tekort aan hebben. Multivitaminen kunnen dit voorkomen. Lees meer Over Benfida en hun multivitaminen door op de link te klikken.

Over Benfida vitaminen: voorkomen van voedingstekorten

In principe zijn voedingssupplementen of multivitaminen capsules of tabletten die een hoog gehalte aan bepaalde voedingsstoffen bevatten. Hierbij kun je denken aan vitamines, mineralen, enzymen, essentiële vetzuren, aminozuren of bio flavonoïden. Al deze stoffen samen zijn essentieel voor het ondersteunen van de belangrijkste lichaamsfuncties. Denk hierbij aan het geheugen, de concentratie, humeur, sterke botten en het beschermen van de lichaamscellen. Dit is slechts de top van de ijsberg. Als je over Benfida leest zul je erachter komen dat wanneer je eenmaal een tekort hebt, je hier lang de negatieve gevolgen van kunt ondervinden. Voorkomen is beter dan genezen!

Supplementen mogen de normale voeding niet vervangen

Belangrijk om over Benfida en de multivitaminen te onthouden is dat multivitaminen een extraatje zijn en de normale voeding nooit mogen vervangen. Gezonde voeding blijft altijd het belangrijkste, maar multivitaminen slikken kan een goede aanvulling zijn op je dagelijkse dieet. Laten we namelijk eens eerlijk zijn: het lukt ons niet om elke dag gezond en verantwoord te eten. Een multivitamine kan je daarom helpen om een tekort aan bepaalde voedingsstoffen te voorkomen.

Welke vitamine heb ik nodig?

Welke vitamine je nodig hebt hangt af van je dagelijkse behoeften. Volg je een plantaardig dieet, kies dan voor een supplement met ijzer en B12. Daarnaast zijn er ook speciale supplementen voor mannen en vrouwen en voor het behoud van sterke botten of gezonde nagels.