Wat doet een chiropractor Utrecht?

Chiropractor Utrecht

Als je veel sport kun je hierdoor blessures oplopen. Zeker als je meerdere keren per week gaat sporten kan de kans op blessure toenemen. Zo kom je er na een tijdje misschien wel achter dat je nek helemaal vast zit. Dit komt doordat je jouw spieren te weinig tijd geeft om te herstellen na het sporten. Als je in een sportschool sport kan dit namelijk elke dag van de week doen. Op deze manier hebben jouw spieren amper tot geen tijd om te herstellen. Hierdoor loop je dus snel de kans op dat last krijgt van je rug of nek. Je wilt dit dan natuurlijk zo snel mogelijk zien te verhelpen. Dit kan je soms zelf doen door te rekken en te strekken. Maar in veel gevallen lukt het niet om de pijn volledig zelfstandig weg te halen. Je zult dan de hulp moeten inschakelen van Chiropractor Utrecht. Deze persoon is gespecialiseerd in het verhelpen van rug en nekklachten. Door behandelingen bij deze persoon kan jouw rug en nekpijn zo verholpen worden. En hierna zul je weer als tevoren kunnen sporten in jouw sportschool. 

Chiropractor Utrecht

Welke soorten klachten 

Niet voor elke soort klacht kan je terecht bij een chiropractor Utrecht. Er zijn namelijk ook veel klachten waarmee je beter naar een fysiotherapeut kunt gaan. Als je last hebt van je spieren kan je het beste naar een fysiotherapeut toe gaan. Heb je echter meer last van je onderrug en/ of nek. Dan kan je hiermee het beste naar een chiropractor toe gaan. Als je toch met een bepaalde rug en nekklacht bij een fysiotherapeut terrecht komt, zal deze jou doorverwijzen naar een chiropractor. 

Blokkades opheffen

De wervelkolom speelt een belangrijke rol in jouw zenuwstelsel. Wanneer deze door een blokkade niet meer de juiste signalen kan doorsturen is dit erg vervelend voor je. Door gericht onderzoek kan een chiropractor Utrecht deze klachten bij jou doen verhelpen. Deze zorgt er dan voor dat deze blokkade wordt opgeheven, waardoor je klachten af zullen nemen. 

Oorzaken van deze klachten

Het hebben van klachten in je rug of nek kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat jij door een hernia elke dag veel last hebt van je rug. Dit een van de meest voorkomende redenen dat mensen last hebben van hun rug. Maar ook bepaalde invloeden kunnen er voor zorgen dat jij last krijgt van je nek en rug. Zo kan een te grote hoeveelheid stress er ook voor zorgen dat jij last krijgt van je rug en nek. Een chiropractor Utrecht zal dan ook goed bekijken door welke reden jij deze klachten ervaart. 

Verschil tussen fysio en chiro

Je vraagt je wellicht af wat het verschil tussen fysiotherapie en chiropractie is. Dit is niet zo gek want deze twee behandelingsvormen lijken veel op elkaar. Ze hebben ook nog een veel overeenkomsten met elkaar. Het grote verschil zit hem in de manier van behandelen en de plek van de behandeling. Een fysiotherapeut focust zich voor op klachten die te maken hebben met je spieren.