Online Fysio de oplossing in de corona crisis

In de corona crisis vinden veel mensen het moeilijk om dichtbij andere mensen te komen. Bij elk contact dat je maakt heb je immers risico op het oplopen van een corona besmetting. Dit heeft veel gevolgen. Een fysio afspraak is zo minder vanzelfsprekend. Bij een fysio afspraak maak je namelijk juist contact met de fysiotherapeut, omdat deze je van je klachten wil af helpen. Echter heeft dit wel gevolgen. Veel mensen hebben namelijk klachten van hun gewrichten of pijnklachten. Het doorlopen met deze klachten heeft veel invloed op je dagelijks leven. Pijn heeft namelijk een grote invloed op hoe we ons voelen. Er is gelukkig een oplossing: de online fysio. Zo hoeven mensen niet bang te zijn voor een corona-besmetting, maar worden ze wel geholpen met hun klachten.

Wat doet de online fysio?

Een fysiotherapie praktijk in Den Bosch biedt al enige tijd deze online fysio aan en ziet veel goede punten. De online fysio bespreekt met de cliënt de klachten en komt tot een mogelijke oorzaak. Daarna maakt deze online fysio oefeningen op maat. Deze worden online doorgenomen met de cliënt en eventueel voorgedaan. De cliënt kan dan zelf thuis de oefeningen uitvoeren. Bij een volgende afspraak wordt de voorgang vervolgens besproken. Cliënten kunnen er ook voor kiezen om de eerste afspraak wel fysiek naar de fysiotherapeut te gaan, zodat er meer zekerheid is over de diagnose. De vervolgafspraken kunnen dan thuis worden gedaan.

Voordelen van de online fysio

Het grootste voordeel van de online fysio is natuurlijk een lagere kans op een corona-besmetting, voor zowel de cliënt als de fysiotherapeut. Een corona-besmetting heeft in deze tijd ontzettend veel invloed op je leven, je kan dan een tijd niet naar werk of met vrienden afspreken. Echter het heeft ook meer voordelen. Het schilt namelijk veel tijd, je hoeft niet helemaal naar de praktijk. Je kan de afspraak gewoon thuis hebben. Veel mensen zijn dan meer geneigd om naar de fysio te gaan. Voor meer informatie over de online fysio kan je online informatie opzoeken.