Wat maakt een ooglidcorrectie zo interessant?

Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze het ongelofelijk belangrijk vinden dat hun gezicht een zo optimaal mogelijke uitstraling uitstraalt. Dat is natuurlijk niet meer dan logisch. Ons gezicht is het eerste wat opvalt wanneer we bijvoorbeeld nieuwe mensen leren kennen. Wanneer deze een vermoeide indruk nalaat kan dat er uiteraard voor zorgen dat je een foutieve indruk weet te creëren. Dat kan niet helemaal de bedoeling zijn, integendeel. Het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie kan dit vervelende probleem voor jou op een zeer interessante manier oplossen. Wil jij graag meer te weten komen over deze ingreep en wat de voordelen nu precies zijn die eraan verbonden zijn? Dan is het beslist een aanrader om je te gaan verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

Welke problemen pakt een ooglidcorrectie precies aan? 

Er zijn twee verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat de uitstraling van je gezicht er een stuk vermoeider uit gaat zien. In eerste instantie zijn er afhangende oogleden. Bovendien is het zo dat ook wallen hieraan een niet onbelangrijke bijdrage kunnen leveren. Beide problemen kunnen in één klap worden aangepakt door het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie. Tijdens deze ingreep wordt er namelijk voor gekozen om de overtollige huid weg te nemen. Dit geldt overigens eveneens voor de onderliggende spier. Op deze manier wordt er terug een jeugdige uitstraling gerealiseerd. 

Waar moet je rekening mee houden met betrekking tot de ingreep?

Het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie neemt helemaal niet veel tijd in beslag. In de praktijk dien je er dan ook rekening mee te houden dat deze ingreep slechts ongeveer één à anderhalf uur duurt. Bovendien is het zo dat deze operatie vaak wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Alleen wanneer er sprake is van een ingreep aan de onderste oogleden wordt er doorgaans gekozen voor het laten uitvoeren van de operatie onder volledige narcose. Dan gebeurt de ingreep uiteraard in het zogenaamde daghospitaal. Vaak is dit dus echter helemaal niet nodig. 

Aandachtspunten wanneer de ingreep is uitgevoerd

Is de ooglidcorrectie die hebt laten uitvoeren bij Skin+Surgery ondertussen achter de rug? Ook dan zijn er nog steeds een aantal factoren waar je aandacht aan zal willen en eigenlijk moeten besteden. In eerste instantie is er natuurlijk het verwijderen van de hechtingen. Dit gebeurt in de praktijk gemiddeld vijf à zeven dagen na de ingreep. Bovendien is het zo dat je ook nog met andere zaken rekening zal willen houden, namelijk:

  • Tijdens de eerste dagen volgend op de ingreep kunnen er blauwe plekken ontstaan;
  • Het kan interessant zijn om de eerste nachten half rechtop zittend te proberen slapen;
  • Eventueel kan het gebruik van oogdruppels en verzachtende zalf interessant zijn;

Een ooglidcorrectie is slechts een kleine ingreep. Toch is het zo dat het in de praktijk altijd interessant kan zijn om goed rekening te houden met de hierboven aangehaalde aandachtspunten. Enkel en alleen op die manier zorg je er namelijk voor dat je de gevolgen van de ingreep minimaal kan houden. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, een ooglidcorrectie laten uitvoeren kan de oplossing zijn voor iedereen die beschikt over een vermoeide uitstraling.