Gevolgen van het niet dragen van een bril

We snappen dat het een raar idee is om na een bezoek aan de opticien opeens terugkomt met een bril op sterkte. Vaak wordt het ook gezien als iets super stoms, vooral bij jongeren. Je hebt toch alleen een bril nodig als je oud bent? Waarom stel je het kopen van een bril uit? Het kan zoveel blijdschap en opluchting geven als je weer goed kunt kijken. In dit artikel wordt uitgelegd wat je moet doen als je denkt dat je ogen achteruitgaan.

Uitstel om een bril aan te schaffen

Het valt me op dat sommige mensen het moeilijk vinden om een bril aan te schaffen. Misschien geldt dit ook voor jou. Vaak heeft dat een reden. Het kan zijn dat jij niet in de gaten hebt dat jouw ogen slechter zijn geworden. Soms heeft jouw directe omgeving dat dan al wel in de gaten.
Een andere reden kan zijn omdat je het moeilijk vindt. Je hebt nog nooit een bezoek gebracht aan de oogarts of in een brillenwinkel het zicht van je ogen laten opmeten. Ook een reden kan zijn dat jij je een beetje schaamt dat je een bril nodig hebt. Je ziet er tegenop om een bril te dragen, omdat je een bril niet leuk vindt staan en je er gelijk als een ‘nerd’ uitziet. Maar dit hoeft helemaal niet. Juist tegenwoordig zijn brillen helemaal hip! Bij verschillende winkels, zoals le brille hebben ze de leukste monturen.

Klachten door geen bril te dragen

Het gevolg van uitstellen om een bril te dragen kan ervoor zorgen dat je ogen steeds slechter worden en dat je zelf veel van het leven mist. Omdat je woorden niet kunt lezen, televisiebeelden niet goed ziet. Mensen niet herkent als ze je groeten, om maar een paar van de vele gevolgen te noemen.
Het kan zelfs zo ver gaan dat je niet goed mee kunt doen met het sociale gebeuren om je heen. Bovendien kan je last krijgen van fronzen. Je gaat turen. Je krijgt onnodig rimpels boven je neus en in je voorhoofd en je krijgt mogelijk last van hoofdpijn.