Dit moet je weten over een uitvaartverzekering

Het is niet iets waar je dagelijks over nadenkt, het afsluiten van een uitvaartverzekering. Toch is het verstandig om, zeker naarmate je ouder wordt, je hierop te gaan oriënteren. In deze blog vindt je verschillende tips die je in acht kunt nemen tijdens het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Type uitvaartverzekering

Er bestaan twee verschillende soorten verzekering, natura en kapitaal. Het ligt aan jou persoonlijke voorkeuren en financiële situatie welke je kiest.

  • Natura: als je alle producten en overige diensten voor je uitvaart verzekerd wilt hebben, dan is deze optie het beste voor jou. De uitvaart wordt dan verzorgd door de verzekeraar, al wordt er natuurlijk met de nabestaanden overlegd hoe en wat de wensen zijn. Bij een natura uitvaartverzekering hebben jouw nabestaanden dus het minste te regelen.
  • Kapitaal: ook kun je kapitaal laten uitkeren waarmee jouw uitvaart geregeld en betaald kan worden. Na het overlijden wordt geld uitgekeerd aan de nabestaanden waarmee zij dan, in de meeste gevallen, de uitvaart verzorgen. Dit is overigens geen verplichting. Met het vrijgekomen geld wordt meestal een uitvaartverzorger ingehuurd. Samen met de nabestaanden worden dan de wensen besproken.

Checklist

Het is belangrijk om vooraf te oriënteren op de verschillende verzekeringen. Echter, jouw wensen zijn net zo belangrijk. Hoe wil je dat jouw uitvaart er uit komt te zien? Hoe worden de overige gezinsleden verzekerd? Dit zijn allemaal punten waar je op moet letten als je een uitvaartverzekering afsluit. Per verzekeraar gelden er verschillende polisvoorwaarden- en rechten en plichten. Het is essentieel dat je deze weet en dat jouw nabestaanden dus niet voor verrassingen komen te staan.

Vergelijken

Wat voor de één belangrijk is, is dat voor de ander misschien niet. Daarom is het handig om te vergelijken. Ook kun je gemakkelijk een uitvaartverzekering online aanschaffen. Op deze vergelijkingswebsite vind je meerdere verzekeraars en type verzekeringen, neem een kijkje en vergelijk!