4 sporten waarmee je afvalt 

We kennen het allemaal, die momenten waarop je niet goed in je vel zit, je eet wel gezond maar die vetjes op je heupen willen maar niet verdwijnen. Dan wordt het tijd om sport aan je schema toe te voegen. De keuze in sport is zo groot dat iedereen zijn gading wel kan vinden, maar wat zijn nu de beste sporten om af te vallen?  

Hardlopen
Met hardlopen verbruik je meer calorieën dan met eender welke andere sport. Een vrouw verbruikt gemiddeld 65 calorieën per kilometer en een man 77. Daardoor is hardlopen een ideale sport om af te vallen. Voor wie niet graag loopt, is wandelen een goed alternatief. Je verbrandt dan wel minder calorieën maar het is gemakkelijker vol te houden. 

Fietsen
Fietsen is een aangename manier om af te vallen. Doordat je op een zadel zit, worden je spieren en gewrichten minder belast dan bij bijvoorbeeld hardlopen. Daarnaast is het makkelijk om fietsen te integreren in je dagelijks leven, door bijvoorbeeld naar je werk te fietsen. 

Zwemmen
Zwemmen is een full body workout die je vetverbranding een boost geeft. Door schoolslag af te wisselen met crawl en rustige baantjes met snelle sprints verbeter je eveneens je conditie. 

Yoga
Yoga is een goede manier om je lichaam te shapen en een slanke figuur te bekomen. Je hoeft je echt niet elke week een uur lang in het zweet te werken om de effecten ervan te ervaren. Met slechts enkele yoga oefeningen voor beginners kom je al een heel eind.