Wil je online een mondmasker bestellen?

Doctor tests a patient for HIV AIDS.

We kunnen hem bijna niet meer wegdenken, het mondkapje. Sinds corona in februari 2020 in Nederland uitbrak, moet je je goed beschermen zodat je een ander niet kunt besmetten met het virus. Vanaf 1 juni 2020 ben je verplicht in het ov een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Over de werkzaamheid is nog altijd een discussie. Eerder liet Jaap van Dissel, directeur van het RIVM, weten dat niet-medische mondkapjes “een buitengewoon gering effect” hebben op het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Echter diverse virologen pleiten voor het dragen van een mondkapje en het is nog altijd verplicht op bijna alle plekken. We moeten dus nog even volhouden. En waarom dan niet gaan voor een hippe versie, die matcht bij je outfit?

Mondmasker bestellen?

Aangezien het dragen van een (niet-medisch mondmasker) naast het ov ook in publieke ruimten zoals winkelcentra sinds december 2020 verplicht is, is het handig een voorraadje in huis te hebben. En dan niet van die lelijke lichtblauwe, maar diverse soorten die matchen bij je outfits. Je kunt er diversen in de winkel kopen maar ook online! Dus wil je een mondmasker bestellen? Je kunt de geijkte lichtblauwe versie (3-laags), overigens ook online in zwart verkrijgen. Er zijn tevens diverse mondkapjes met prints te koop. Dit zijn de wasbare versies en nog hip ook. Je kunt er soms wel iets minder goed door ademen indien ze van polyester gemaakt zijn; katoen is fijner.

Een vrolijk mondmasker!

Steeds meer mensen kiezen voor een vrolijk mondmasker met bloemetjes, tijgerprintjes, stippen of streepjes. Indien je die draagt, schrikt het geen mensen af, en geeft het jouzelf een minder vervelend of onveilig gevoel. Ook zie je steeds meer mensen met een glittermondkapje op, zo transformeer je een noodzakelijk kwaad tot een waar mode-item. Online zijn bijna alle varianten wel te vinden. Vandaag kun je ook jouw hippe mondmasker bestellen! Let wel het betreft dus allemaal niet-medische mondkapjes. Een medisch mondkapje is niet verboden in Nederland, maar wordt liever gereserveerd voor de zorg. De medische versies zijn wat dikker, bijvoorbeeld het FFP1 mondkapje met filter. Of de chirurgische varianten (type I, II en IIR). Deze kun je ook online kopen en hebben het CE-keurmerk. De meeste van ons zullen echter kiezen voor de stoffen, of de goedkope blauwe die je bijvoorbeeld bij de Kruidvat koopt. Volgens de Rijksoverheid beschermen deze voldoende voor dagelijks gebruik. Een stofzuigerfilter als mondkapje wordt door hen trouwens afgeraden.

Corona sneltest doen?

Online kun je nu eenvoudig een corona-sneltest doen! Dit kan voor zowel bedrijven als particulieren; je kunt naar een testlocatie gaan waar je drie type sneltesten kunt doen. Van te voren kun je een afspraak coronatest online maken. Het is ook mogelijk dat de zorgprofessionals bij jou op locatie komen. Er zijn drie soorten testen: de bloedpriktest, de neusswabtest en de combi test. Bij een minimale afname van 25 sneltesten is dit al mogelijk. De neusswabtest is wellicht het bekendste, maar bij alle drie de testen zie je direct de uitslag. Als je corona hebt wordt dit gemeld bij de GGD, en moet je in quarantaine. Je dient zelf je huisarts, werkgever en familie in te lichten. Als je je wilt laten testen zonder dat er een meldplicht aan de GGD is, kies dan voor de bloedprik test van Lepu Medical.