Wat te doen zonder de corona maatregelen? 

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat minister van volksgezondheid de maatregelen voor corona af heeft geschaft. Mondmaskers hoeven niet meer te worden gedragen (behalve in het OV), er gelden geen regels meer over het bewaren van afstand en ook het laten zien van de QR-code bij restaurants, hotels en festivals hoeft niet meer. Dat is voor de meeste mensen goed nieuws, maar hoe zit het bij de kwetsbaren van de samenleving? Hoe je verder gaat zonder de maatregelen lees je hier. 

Testen bij klachten

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat wanneer je klachten hebt, je niet zomaar de deur uitgaat. Dat wil niet zeggen dat je thuis moet blijven voor elke wissewas, maar een test doen om te zien of je besmettelijk bent is een kleine moeite. Hierdoor breng je ook geen andere mensen in gevaar, en daarmee bedoel ik natuurlijk de kwetsbaren van de samenleving. Heb je geen testen meer op voorraad? Kijk dan op even op de website van How Are You Diagnostics. Hier koop je een corona test.

Gezonde levensstijl

Het is belangrijk om te werken aan je immuunsysteem. Als je vaak een mondmasker hebt gedragen, twee jaar thuis hebt gezeten, geen sportschool hebt bezocht en continu je handen hebt gewassen, heeft je immuunsysteem een behoorlijke klap gehad. Je kunt je dan moeilijk weren tegen allerlei virussen en bacteriën. Het is dus tijd om gezond te leven. Ga sporten, beweeg veel, ga wat vaker naar buiten en eet gezond. 

Stop met het kijken naar het nieuws

Als je nog steeds bezorgd bent over het virus, sluit je dan een tijdje af van alle vormen van reguliere media. De media maakt je bezorgdheid alleen maar groter. Je hoeft niet bang te zijn om belangrijk nieuws te missen. Als het belangrijk is, hoor je het wel van familieleden, collega’s of vrienden.