Wat kun je doen bij letselschade?

Wat kun je doen bij letselschade?

Heb je letselschade opgelopen? Gebruik dan deze tips!

Ben je helaas slachtoffer geworden van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische misser? En heb je hierdoor letselschade opgelopen? Als je het gevoel hebt dat je onrecht is aangedaan, kun je proberen de schade te verhalen op de tegenpartij. In dit geval geldt: baat het niet, dan schaadt het niet! Gebruik de tips in dit blog en je bent voorbereid op wat komen gaat.

Bel direct een letselschade advocaat

Nadat je slachtoffer bent geworden van een ongeval, krijg je vrijwel altijd te maken met verzekeringsmaatschappijen en/of andere instanties. Het is dan fijn om ondersteund te worden door iemand die er verstand van heeft, zoals een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade in Den Bosch. Als je letselschade hebt opgelopen, is het wel belangrijk dat je je zo snel mogelijk bij een letselschadeadvocaat meldt. Dan kan er des te beter voor jouw belangen gevochten worden.

Bereken de schade

Je hebt letselschade. Maar hoe groot is deze schade? De schade kun je berekenen aan de hand van de kosten die zijn gemaakt, zoals medische kosten van de huisarts, het ziekenhuis of medicijnen, maar ook het inschakelen van huishoudelijke hulp of de materiële schade aan je auto, fiets of kleding. Daarnaast kun je ook immateriële schade hebben opgelopen, zoals pijn, leed en het verlies aan levensvreugde. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Ook daar heb je recht op.

Verhaal de schade

Veel mensen die letselschade oplopen, weten niet dat ze mogelijk recht hebben op een schadevergoeding. Dat is jammer, want het kan je veel geld schelen. Een letselschadeadvocaat weet uiteraard wel of je de schade kan verhalen op de tegenpartij. Daarbij kan de letselschadeadvocaat je ook helpen. En over de kosten van de letselschadeadvocaat hoef jij je geen zorgen te maken, want juridische bijstand bij letselschade is een onderdeel van je schade. Die wordt dus vergoed. Ook interessant: Wat je moet weten over een psycholoog.