Wanneer een scootmobiel kopen?

De vraag is meestal wanneer ga je een scootmobiel kopen. Veel mensen zijn slecht ter been en komen hierdoor niet vaak meer buiten de deur. Vaak lopen deze mensen met een rollator of krukken, niet echt ideaal voor de langere afstanden. Daarom is het misschien verstandig om eens verder te kijken dan een rollator. Kijk eens op de site van Scootmobiel Vitaal hier staan verschillende soorten scootmobiels. Zelfs scootmobiels met 3, 4 of 5 wielen en wat te denken van een scootmobiel waar je gezellig met twee personen naast elkaar kan zitten. Ook een scootmobiel welke helemaal overkapt is bestaat tot een van de mogelijkheden.  

Leuke modellen en praktisch in gebruik

Omdat mijn moeder ook een scootmobiel wilt gaan kopen heeft zij al op de site van scootmobiel Vitaal gekeken. Maar omdat zij er zelf totaal geen verstand van heeft, heeft zij het formulier op de website ingevuld voor het maken van een afspraak aan huis. Hier komt dan een adviseur thuis langs met verschillende modellen van scootmobielen waar mijn moeder een stukje mee kan rijden. Natuurlijk krijgt mijn moeder wel eerst een uitleg hoe een scootmobiel werkt, maar over het algemeen is dat geen probleem en snel te leren.

De keuze is op een scootmobiel gevallen met vier wielen dit omdat mijn moeder anders bang was om bij een stoep met de scootmobiel om te vallen. Voor haar idee kan dat makkelijk met een scootmobiel met drie wielen, maar natuurlijk is dat niet mogelijk. Samen met mijn vader gaat zij nu vaker gezellig op stap.