Waarom is het belangrijk om je tanden goed te poetsen?

Het poetsen van je tanden is een kleine moeite, toch zijn er veel mensen die deze moeite niet nemen en hun tanden niet poetsen of ze vergeten het. Je poetst je tanden niet alleen voor jezelf, als jij naar je werk of naar je school gaat wil je natuurlijk niet uit je mond stinken. Bij Glimlach Tandzorg wordt er precies uitgelegd hoe jij het beste je tanden kunt verzorgen en wat je kunt doen tegen eventuele problemen.

Het tandvlees

Wanneer je er voor kiest om je tanden niet goed te poetsen of zelfs helemaal niet te poetsen, dan kun je te maken krijgen met ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees ontstaat door dat er te veel tandplak op je tanden zit, tandplak bestaat uit een laag bacteriën en deze bacteriën zorgen ervoor dat jouw tandvlees ontstoken raakt. Wanneer tandplak er te lang zit, kunnen de bacteriën in verre lagen uitgroeien en zich verder verspreiden en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Er zijn een aantal symptomen waaraan je kunt herkennen dat je tandvlees ontstoken is, namelijk:

  • Rood, slap en gezwollen tandvlees
  • Je tandvlees gaat bloeden tijdens het poetsen
  • Je kan last hebben van een vieze adem of rare smaak in de mond.
  • Je kan last hebben van pijnlijk tandvlees

Bescherming

Je wilt natuurlijk dat je mond zo goed mogelijk verzorgd is, dan is die meestal automatisch ook beschermd tegen ontstekingen en gaatjes etc. Wij geven jullie een aantal tips voor een goede mondhygiëne.

  • Poets minimaal 2 keer per dag en neem 2 minuten de tijd per keer, in deze 2 minuten heb je ruim genoeg tijd om elke tand goed te poetsen.
  • Veel mensen vergeten bij het poetsen van hun tanden om ook hun tong te poetsen, op je tong komen namelijk even veel bacteriën als op je tanden. Dus vergeet niet zachtjes je tong te poetsen want anders blijft er een slechte adem.
  • Gebruik tandpasta met fluoride

Tandarts Praktijken

Wanneer je er voor gekozen hebt om je tanden goed te onderhouden is het slim om eens in de zoveel tijd je te laten controleren bij een tandarts. Bij Tandarts Gouda gaan ze heel voorzichtig te werk en bij een controle maken ze je gebit goed schoon, controleren ze op gaatjes en zorgen ze ervoor dat jij met een mooi gebit naar huis kan.