Vergoeding van hoortoestellen verschilt per verzekering

Vergoeding van hoortoestellen

Onlangs ben ik gaan uitzoeken naar de vergoeding van hoortoestellen. Al heel erg lang had ik het idee dat mijn gehoor achteruit was gegaan. Wanneer ik met iemand aan te telefoon zat, vond ik dat diegene zacht praatte. Ik dacht in het begin dat het aan mijn telefoon lag. Maar steeds vaker merkte ik dat ik niet alles mee kreeg als iemand tegen mij praatte. Ik ben toen toch maar naar de huisarts gestapt om dit aan te kaarten. Hij concludeerde inderdaad dat ik gehoorverlies had en dat ik een gehoorapparaat nodig had. Zo ben ik gaan kijken op het internet naar de verschillende soorten.

Vergoeding van hoortoestellen

 

Vergoeding van hoortoestellen via de verzekering

Op de website van: Phonak kon ik heel veel informatie vinden. Deze website is van een wereldwijde leverancier op het gebied van hooroplossingen. Er zijn gehoorapparaten die wel vergoed worden door de verzekeraar, maar er zijn er ook een paar die niet worden vergoed. De traditionele hoorapparaat wordt meestal wel gedeeltelijk vergoed, wanneer jij aanvullend bent verzekerd. Het is altijd verstandig om van te voren even contact op te nemen met jou verzekering over de vergoeding van hoortoestellen. Zo weet jij waar jij aan toe bent en waar jij voor kan kiezen.

Vergoeding van hoortoestellen

 

Zeer blij met mijn gehoorapparaat

Op deze website zag ik ook dat er een gehoorapparaat is die voor andere mensen niet te zien is. Dat is de Lyric. Deze wordt niet vergoed door de verzekering, maar wordt toch vaak gekozen. Ik vind het ook niet fijn als mensen zien dat ik een apparaat op mijn oren draag. Via deze website heb ik een audicien gevonden bij mij in de buurt. Daar heb ik een afspraak gemaakt of de Lyric ook voor mij geschikt was. Na een gehoortest bleek deze voor mij geschikt te zijn. Ik ben zeer blij met dit apparaat. Kijk voor meer informatie over vergoeding van hoortoestellen eens op deze website.