Twijfel je nog of je beter een AED kunt kopen of leasen?

Wist je dat er iedere week 300 mensen in heel Nederland getroffen worden door een hartstilstand? Dit zijn de cijfers van personen die de hartstilstand op een andere plek dan in het ziekenhuis krijgen. Een hartstilstand gebeurt altijd onverwachts. Dit noodgeval kan zowel personen van alle leeftijden overkomen. In 50% van de gevallen heeft de persoon in nood niet eerder hartproblemen gehad. Vandaar dat het erg belangrijk is om op een hartaanval voorbereid te zijn. Dit kun je doen door een Automatische Externe Defibrillator (AED) in openbare ruimten te plaatsen. Op deze pagina lees je waarom je een AED kunt kopen en wat de voordelen van een AED leasen zijn.

Waarom kun je ervoor kiezen om een AED aan te schaffen?

AED kopen? Dan is het belangrijk om van tevoren te weten wat de voordelen van de aanschaf van een AED zijn. Wist je dat de inzet van een AED en het binnen 6 minuten starten met reanimeren de overlevingskansen van de persoon in nood 70% is? In Nederlands krijgen er gemiddeld 45 mensen per dag te maken met een hartstilstand. Wanneer er een AED in de buurt is, kan een groot deel van deze personen gered worden. Personen die buiten het ziekenhuis te maken krijgen met een hartaanval, worden in 75% van alle gevallen direct geholpen door omstanders met een AED, voordat de ambulance er is.

Zoals je merkt is een AED onmisbaar in het dagelijkse leven en redt het apparaat mensenlevens. De kans op blijvende hersenschade neemt zelfs af wanneer omstanders op tijd een AED inzetten. Je kunt een AED particulier of zakelijk aanschaffen. Je kunt het apparaat ook samen met buurtbewoners of collega’s kopen.

Wat zijn de voordelen van het leasen van een AED?

AED leasen? Dan is het belangrijk om te weten dat een all-in leasecontract een interessante optie is. Wanneer je hiervoor kiest, betaal je een vastgesteld leasebedrag per maand of jaar, zonder dat er achteraf extra kosten om de hoek komen. Je weet hierdoor van tevoren precies waar je financieel gezien aan toe bent. Daarnaast is een geleasede AED voorzien van alle benodigdheden en accessoires. Heb je een probleem met de AED of dient te batterij vervangen te worden, dan kun je de gratis onderhoudsmonteur inschakelen. Verder worden de elektroden en de software eens in de zoveel tijd geüpdatet door de monteur.