Tips voor het leuk inrichten van het kantoor

Hoewel we de afgelopen maanden steeds meer thuis aan het werk zijn, kunnen we inmiddels al weer iets vaker naar het kantoor. Veel organisaties zien dit als een perfecte kans om het kantoor eens even flink op de schop te gooien en opnieuw in te richten. Oude meubels worden vervangen, muren worden geverfd en het kantoor wordt leuk aangekleed met verschillende decoraties. Een nieuwe en frisse werkplek zal de productiviteit dan ook zeker verhogen! Maar hoe richt je een kantoor leuk in? Wij zochten het voor je uit.

Efficiënte indeling

Natuurlijk is het onwijs leuk om een kantoor opnieuw te mogen inrichten. Maar het is wel belangrijk dat je dit zo efficiënt mogelijk doet. Hiermee bedoelen we dat elke ruimte optimaal wordt benut en dat de indeling ook past bij de ruimte. De indeling bepaalt namelijk ook of er efficiënt gewerkt kan worden of niet. Zo is het niet fijn als bureaus midden een looppad staan of als je vlak naast het koffiezetapparaat moet werken. Kies daarom liever voor werkblokken die bij elkaar staan en houd overige voorzieningen zoals kopieermachines en de keuken hier verder vandaan.

Imago

Ten tweede is het goed om rekening te houden met het imago van het bedrijf. Je wilt natuurlijk met je inrichting ook uitstralen wie je bent. Zeker als je regelmatig klanten over de vloer krijgt, is het goed om een professionele indruk achter te laten. Kies daarom voor kwalitatief hoge meubels, zoals bureaustoelen van Herman Miller. Zo straal je klasse uit en kom je professioneler over dan wanneer je kantoor vol staat met goedkope meubels die niet bij elkaar passen. Als je kantoor op orde is, is het bedrijf het ook. Toch?

Comfortabel

Comfort is ook erg belangrijk bij het indelen van een kantoor. Een comfortabele werkplek zal automatisch zorgen voor betere concentratie en productiviteit. Bezuinig daarom nooit op comfort! Kies voor een inrichting dat de werkhouding ook optimaliseert. Denk bijvoorbeeld aan een monitorstandaard, waardoor werknemers niet hun nek hoeven te buigen of een verstelbaar bureau, zodat zowel lange als kleine mensen in een goede werkhouding kunnen zitten. Wil je vooraf inspiratie opdoen of weet je niet zo goed hoe jij jouw kantoor zo comfortabel mogelijk kunt inrichten? Dan kun je ook De Projectinrichter inschakelen. Hier vind je speciaal geselecteerde meubelen voor kantoren én kun je vragen om gericht advies, speciaal afgestemd op jouw situatie.