Tips om ook ’s avonds warm in de tuin te kunnen zitten

Een tuin is vaak een plekje waar we heerlijk even tot rust kunnen komen. We hebben een leuk terrasje aangelegd en omringd met vrolijke bloemetjes en plantjes. Met een beetje geluk hebben we een heerlijke loungeset en barbecue erbij gezet. Het is dan ook niet raar dat je hier het hele jaar van wilt genieten. Afhankelijk van de seizoenen kan het behoorlijk koud worden ’s avonds. Maar dit hoeft je niet tegen te houden! Wij geven je daarom graag een aantal tips waarmee jij ook in de avond er warmpjes bij zit in de tuin. 

Warmtebron

Als het buiten koud is, zul je jezelf goed warm moeten houden met een warmtebron. Nu horen we je al denken “wat is een goede warmtebron?”. Natuurlijk kun je onder een kleedje tegen je lief aan kruipen, maar op erg koude dagen zal dit niet voldoende zijn. En wat is er nou lekkerder dan warm worden bij een tuinhaard of terraskachel? Deze haarden geven jou genoeg warmte om heel de avond lekker buiten te kunnen zitten. Naast dat het erg praktisch is, staan buitenhaarden ook nog eens onwijs leuk in de tuin. Met Reny buitenhaarden bijvoorbeeld creëer je een knusse en gezellige tuin.

Overdekking

Naast een mooie tuinhaard is het ook een aanrader om een gedeelte van de tuin te overdekken. Warmte stijgt namelijk op, dus met een mooie overdekking zal de warmte ook meer blijven hangen. Hiernaast ben je ook beschermd tegen een frisse wind of regen. Zo kun je heel de avond warm en droog zitten. Bij een overdekking kun je bijvoorbeeld denken aan een windscherm of zonnescherm, maar ook aan een speciale veranda of terrasoverkapping. Tegenwoordig zijn er verschillende overdekkingen te koop, of je kunt er zelf eentje bouwen.

Jezelf warm houden
Naast alle praktische manieren om je tuin kou-proof te maken, kun je natuurlijk je lichaam zelf warm houden op verschillende manieren. Ga bijvoorbeeld in de tuin zitten met een heerlijk fleece kleedje met een kop thee of warme chocolademelk. Of trek een lekkere warme trui en sokken aan. Dit zal er voor zorgen dat je lichaam de warmte beter vast kan houden en je dus minder snel afkoelt. Laagjes werken hierbij altijd het beste. Het is dan ook heerlijk om jezelf in te pakken met meerdere kledingstukken zoals een shirt, vest, jas én eventueel een kleedje.