Tintelende voeten? Zorg goed voor jezelf

Tintelende voeten

Als je last hebt van tintelende voeten, is dit vaak geen gevaarlijk probleem. Wel kan het erg vervelend zijn als je steeds een prikkend gevoel in de voeten hebt, branderige voeten hebt of steeds het idee hebt dat er zand in je schoenen zit, simpelweg omdat je je hier heel erg aan gaat irriteren. Heb jij last van tintelende voeten? Lees dan in dit artikel hoe dit kan komen en wat je moet doen om van het vervelende, tintelende gevoel af te komen.

Tintelende voeten

De oorzaak van een tintelend gevoel

Een tintelend gevoel in de voeten kan veroorzaakt worden door diverse zaken. Zo kan het gevoel veroorzaken door aandoeningen als diabetes en artritis, maar kun je ook te maken met een tintelend gevoel in de voeten door een verminderde doorbloeding. Deze verminderde doorbloeding kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door roken, door infecties of door alcoholisme.

De behandeling van een tintelend gevoel

Als je last hebt van een tintelend gevoel in de voeten zonder dat er een oorzaak voor gevonden kan worden, denk je misschien dat het erg lastig is om jouw aandoening te genezen. Toch hoef je je in dit geval geen zorgen te maken, want juist als je last hebt van een tintelend gevoel in de voeten zonder dat er een oorzaak voor aangewezen kan worden, is het erg gemakkelijk om deze aandoening te verminderen. Het enige wat je in dit geval hoeft te doen, is namelijk het goed verzorgen van de voeten. Dit betekent dat je niet meer te vaak strakke schoenen met dragen, geen hoge hakken meer moet dragen en niet meer te vaak op blote voeten rond moet lopen. Daarnaast kun je tevens steunzolen aanschaffen om het tintelende gevoel te verminderen, aangezien steunzolen de voeten ondersteunen en zo de klachten verminderen.