Stapje voor stapje

Podoloog

Voeten verdienen veel meer zorg dan dat de meeste mensen ze geven. Een voet kan namelijk verschillende klachten hebben. Sterker nog, klachten uit de voet kunnen zorgen voor klachten in andere lichaamsdelen en andersom kunnen klachten op andere plekken ook zorgen voor problemen bij de voeten. Hier kan bijvoorbeeld lichaamshouding een grote rol in spelen. Mocht je dus voet gerelateerde klachten hebben kan het zeker geen kwaad om eens langs te gaan bij een podotherapeut zoals Podoloog rijssen.

Podotherapeut

Het is ook heel belangrijk hoe jij je voeten neerzet om klachten te voorkomen. Veel klachten kunnen bijvoorbeeld voortkomen uit overbelasting van bepaalde onderdelen van de voet. Maar zoals gezegd kunnen klachten ook een verband hebben met onderdelen vanuit de heupen, onderrug of knieën. Zo kan het zijn dat je voor dat soort klachten naar een fysiotherapeut gaat. De fysiotherapeut kan je in dit geval doorverwijzen naar een podotherapeut, zoals Podoloog rijssen. De podotherapeut houdt zich dan vaak bezig met therapieën met behulp van taping, steunzolen, ortheses en schoenadviezen. Daarbij ligt de specialisatie in de voet maar wordt het verband met andere klachten zeker wel gelegd en meegenomen in de behandeling. 

Welke klachten?

Er zijn verschillende klachten die er voor zouden kunnen zorgen dat je een afspraak maakt bij een podotherapeut. Denk bijvoorbeeld aan vermoeide voeten of vermoeide benen. Ook kan het zijn dat u pijn onder de voet heeft, pijn in de voorvoet heeft of bijvoorbeeld een pijn in de achillespees. Maar ook bijvoorbeeld een schimmelnagel of ingegroeide teennagel zou een rede kunnen zijn dat u bezoekje brengt aan een podotherapeut. Zoals te lezen zijn er veel verschillende redenen waarom het verstandig is een afspraak te maken bij een podotherapeut. Ondanks dat voeten misschien niet vaak zichtbaar zijn, verdienen ze goede zorg. Zeker als je je realiseert dat klachten uit de voet ook vaak voor andere klachten kunnen zorgen.