Speedverslaving

Speedverslaving is een verslaving die je van jong tot oud onder de mensen kan vinden. Dit komt door de werking van speed, die je een oppepper geeft. Speed geeft gebruikers meer uithoudingsvermogen en verwaterd het verlangen naar eten of veiligheid, hierdoor voel je je dus minder snel hongerig en speelt pijn ook geen rol meer. 

Speed is amfetamine en wordt op straat ook wel pep genoemd, deze drug is vaak te vinden in het uitgaansleven tijdens rave’s, techno feesten en de wereldberoemde nederlandse gabberfeesten. Het is een synthetische drug die steeds vaker ook te vinden is in andere drugs zoals XTC-pillen. Een speedverslaving is vaak alles overheersend en neemt dan ook het leven van de gebruiker over.

Kenmerkend voor een speedverslaving is dat basisbehoeften van de gebruiker op de tweede plaats komen, waardoor het ook geregeld voorkomt dat een speedverslaafde geen sociale contacten onderhoud en een geïsoleerd leven leidt. Familie en vrienden van speedverslaafden hebben het vaak moeilijk om te begrijpen waarom de gebruiker zo erg veranderd qua karakter. Dit komt doordat speedgebruikers opgewekter zijn en energieker zijn. De drug staat bekend als een party druk, omdat feestgangers met deze drug op feesten tot in de late uurtjes door kunnen gaan. Dit doen zij zonder zich moe te voelen, het geeft echter hevige hartklopping als na effect ofwel een drugsverslaving. Het kan ook voorkomen dat gebruikers agressief worden wanneer zij langdurig gebruiken. Het grootste nadeel voor gebruikers is dat zij vaak slapeloos en rusteloos zijn na een feest en thuis zijn. Dit zorgt voor depressiviteit en irritaties en kan in hevige gevallen ook tot paranoïde leiden. Hierdoor geeft het een gebruiker alleen maar meer reden om weer te gebruiken waardoor de speedverslaving een verslaving is die snel kan ontstaan. 

Bij het afkicken van speed wordt er naar het individu gekeken, want elke verslaafde zit anders in elkaar. Hierdoor wordt er voor elke speedgebruiker dezelfde basis gebruikt met elk zijn eigen wendingen om tot een succesvolle afkick te komen. Voor meer informatie over speedverslaving en het afkicken ervan kunt u terecht bij Connection-sggz.