Praktische tips voor het omgaan met pijn na de operatie

Omgaan met pijn na de operatie hoeft niet te betekenen dat je meer pijnstillers nodig hebt. Pijn medicatie heeft zeker zijn plaats in pijnbestrijding, maar er zijn extra strategieën die je kunnen helpen omgaan met operationele pijn. Met behulp van een combinatie van strategieën kan zeer nuttig zijn en zorgen voor een betere verlichting van de pijn dan medicatie alleen (bron: https://www.zorghoteldekim.nl/).

Hoe je pijn te beheert na een chirurgische ingreep

Geef deze tips een poging om je te helpen bij het beheren van eventuele pijn die je ervaart na de operatie.

Blijf de pijn voor

Het krijgen van een voorsprong op de pijn betekent niet wachten tot de pijn ernstig is. Als je wacht tot de pijn ernstig is of toeneemt, zal het moeilijker zijn om de pijn onder controle te houden. Vooral na het wachten tot de medicatie door je lichaam wordt geabsorbeerd en van kracht is. Probeer het nemen van uw pijnstillers zoals voorgeschreven door uw chirurg in de dagen direct na uw operatie. Als de pijn verbetert en je de tijd tussen de doses verlengd totdat je in staat bent om te stoppen met het gebruik ervan ben je uiteindelijk beter af.

Overweeg niet-receptplichtige pijnstillers

Je hoeft niet per se te kiezen tussen het nemen van voorgeschreven pijnstillers of geen pijnstillers. Met de goedkeuring van je arts, kan je niet receptplichtige pijnstillers nemen die je kunnen helpen bij het verlichten van de pijn als die niet ernstig genoeg is om geneesmiddelen op recept te vragen. Vraag uw arts of er een geschikte medicatie voor jou is.

Krijg genoeg slaap

Slaap is een van de belangrijkste dingen die je kan doen om je pijn onder controle te houden. Voldoende slaap verbetert je vermogen om om te gaan met pijn, de genezing gaat sneller en kan de pijn te verminderen.

Wanneer je denkt niet alleen met de pijn om te kunnen gaan kan je met je arts overleggen of een zorghotel een optie is voor jou.