Personal trainer en medische klachten

Sporten, het blijft voor de meeste mensen vaak een haat/liefde verhouding. De één doet het met veel plezier en de ander is allang weer blij als het voorbij is of als überhaupt de gedachte om te sporten voorbij is. De laatste jaren merken we echter dat sporten een steeds belangrijke factor in ons leven is. Een gezondere levensstijl is afhankelijk van vele factoren die hand in hand met elkaar gaan, waarbij sporten een belangrijk element is. In deze blog ga ik u wat meer vertellen over de verschillende mogelijkheden van een personal trainer en hoe hij of zij u kan helpen met het aanwennen van een gezondere levensstijl. 

Sporten onder begeleiding 

Waarbij vele mensen fanatiek gaan sporten en dit ook zeker een goede keuze is, is het zeer belangrijk voor je spieren en gewrichten om dit ook goed uit te voeren. Het is vaak een vaak terugkerend element in de gemiddelde ‘budget’ sportschool, mensen die zeer fanatiek aan de gewichten zitten de hangen maar de oefening net niet of niet helemaal goed doen. Dit kan op de lange termijn zeer negatieve gevolgen hebben als rug- en knieklachten, beschadigde spieren of een verkeerde houding. Wat voor de meeste mensen dan een uitstekende optie is, is het sporten onder begeleiding. Dit kan met behulp van een personal trainer die u op een correcte en efficiënte manier leert sporten.  Niet langer zomaar wat doen in de sportschool maar daadwerkelijk met het oog op haalbare resultaten gaan sporten. 

Eetschema’s

Zoals eerder vermeld, is sporten slechts een kleine spaak in het rad van gezondheid. Meerdere factoren spelen een belangrijke rol, die uiteindelijk voor synergie moet zorgen. Eén ander zeer belangrijke spaak is hierbij voeding. Veel sporten en slecht eten kan alsnog leiden tot niet gewenste resultaten. Een personal trainer kan u hierbij dan een speciaal voor u op maat gemaakt eetschema aanbieden. Deze is op een dusdanige manier samengesteld dat het perfect aansluit bij uw doelen en uw huidige leefstijl. 

Fysiotherapie

Mocht u op voorhand al last van gewrichten en spieren hebben, dan kan een fysiotherapeut u hierbij helpen. Waarbij een personal trainer vooral preventief ervoor zorgt dat u geen blessures oploopt, kan een fysiotherapeut u juist van de blessures afhelpen. Meer weten over fysiotherapie, klik dan op de link