Op zoek naar de beste tandartspraktijk

Tandartspraktijken zijn er in vele soorten en maten. Vroeger waren tandartsen vaak norse eigenwijze mannen, die graag in je gebit mochten boren. Gelukkig is er in de afgelopen tien jaar veel veranderd in tandartsland en zijn de meeste “norse boor tandartsen” verdwenen. Toch hoor ik op verjaardagen nog veel mensen klagen over hun tandarts. Deze kritiek heeft mij geïnspireerd om dit artikel met handige tips te schrijven. 

Niet tevreden: zoek een andere tandarts

De eerste voor de hand liggende tip is: zoek een andere tandarts als je niet tevreden bent. Tegenwoordig is het wisselen van tandarts geen administratieve rompslomp meer en is het overschrijven vaak zo gebeurt. Kijk zelf goed naar de eisen die je stelt als je een op zoek gaat naar een nieuwe tandartspraktijk. Enkele voorbeeldeisen op een rijtje: 

  • Zijn de tandartsen en de assistentes klantvriendelijk
  • Hebben ze professioneel gereedschap
  • Zijn ze goed met kinderen
  • Kunnen ze met angstige patiënten omgaan
  • Beheersen ze de taal goed
  • Overleggen ze goed
  • Geven ze nuttige tips
  • Kan ik er snel een afspraak maken

Dit zijn heel snel al een aantal eisen die je aan een tandarts kunt stellen. Twijfel je nog of de praktijk die je op het oog hebt aan deze eigen voldoet? Pleeg dan gerust een belletje en stel je vragen. 

Vind de beste van de stad

Elk klein dorp heeft vaak wel twee tandartsen en grote steden hebben er gemiddeld tien. Ja leuk denk je, maar hoe ga ik nu de tandarts vinden die het best voor mijn tanden zorgt? Als je iets verder leest dan zul je het antwoord op deze vraag vinden. 

Vergelijk tandartsen op internet. In dezer dagen zijn er veel verschillende review websites waar kritische, tevreden en ontevreden klanten hun woordje kwijt kunnen. Door de bedrijfsnaam van de tandartspraktijk te Googelen kom je al snel op deze review websites terecht. Doe een uurtje research en je zult al snel kunnen ontdekken wat voor jou de meeste geschikte tandartspraktijk is.