Mondkapjes kopen doe je het makkelijkst online

Fysio in Leidsche Rijn

Heb je een nieuw mondkapje nodig omdat je over wilt stappen van een wegwerp exemplaar naar een herbruikbaar mondkapje, omdat je huidige mondkapje totaal niet staat met je nieuwe winter- of lentejas, of omdat jouw mondkapje laatst op de grond is gevallen en je geen zin hebt om hem te wassen? Dan heb je vandaag de dag genoeg keuze! Door simpelweg in Google “mondkapjes kopen” te tikken zul je zien dat je ontzettend veel zoekresultaten te zien krijgt. Kies een aantal van dit soort aanbieders uit door ze aan te klikken, kijk wat voor aanbod ze allemaal in huis hebben en maak vervolgens een keuze welke je mooi vindt.

Er is ontzettend veel aanbod qua mondkapjes


Het mooie is dat het aanbod inmiddels dus super groot is. Zo heb je bijvoorbeeld een webshop als Nobraa, maar zo zijn er nog duizenden andere webshops waar je vandaag de dag mondkapjes kunt aanschaffen. Bekijk gewoon wat ze in hun aanbod hebben en maak dan je keuze. De eerste keuze die je dient te maken, is of je gaat voor een mondkapje dat je vaker kunt gebruiken of voor een variant dat je na één keer dragen weggooit. Beide varianten hebben hun eigen voor- en nadelen, dus dat moet je maar even voor jezelf op een rijtje zetten voordat je de beslissing neemt.

Voor- en nadelen van de verschillende soorten mondkapjes


Het voordeel van een wegwerpvariant is dat je hem na gebruik weg kunt gooien. Je hoeft hem dus niet bij je te houden, bijvoorbeeld in je jaszak, en je kunt dus elke keer een nieuw exemplaar pakken. Sommige mensen vinden dit een fijn en hygiënisch gevoel. Het nadeel is dat je er veel moet kopen en dat dit een stuk meer belastend is voor het milieu, omdat je veel afval produceert. Een voordeel van een herbruikbaar mondkapje is dat je hem na een paar keer dragen gewoon in de wasmachine mee kunt wassen. Je kunt het dus in theorie met één mondmasker doen. Maar dan nog is het handig om er een paar in huis te hebben, zodat je een beetje kunt afwisselen en zodat je er altijd eentje voorhanden hebt, ook als de ander in de wasmachine zit.

Waarom moeten we ook alweer een stoffen mondkapje dragen?


Maar waarom moeten we ook alweer mondkapjes dragen in het openbaar vervoer, in winkels en op andere plekken? En beschermt het je volledig tegen het COVID-19 virus? Om antwoord te geven op de laatste vraag: nee. Maar een mondkapje kan wel helpen om andere mensen in je omgeving niet te besmetten, zeker als de anderhalve meter eventjes niet gewaarborgd kan worden, zoals in een volle bus of trein. Druppeltjes uit je neus en mond – waarin het virus eventueel kan zitten – kunnen door het stof van het mondmasker lastiger andere mensen bereiken. Het verlaagt dus het risico om iemand anders te besmetten. Doe het kapje over zowel je mond als neus, omdat het anders weinig zin heeft. En raak de binnenzijde van het mondkapje niet aan met je vieze handen.