Mijn partner steunt me niet

Relatietherapie

Eén van de veelvoorkomende problemen in relaties is dat je je niet gesteund voelt door je partner. Je bent samen, maar toch voel je je vaak alleen. Je bent niet echt met elkaar verbonden en je voelt je niet begrepen. Als je dit uitspreekt naar je partner leiden dit soort gesprekken vaak tot ruzie. Of je spreekt je gevoelens helemaal niet meer uit en de afstand tussen jullie wordt alleen maar groter. Zo ontstaan er relatieproblemen. Vaak speelt dit gebrek aan verbondenheid al jaren, soms al vanaf het begin van jullie relatie. Jullie vinden het lastig om over je relatie te praten en over jullie behoeften en emoties. Deze onderwerpen worden vermeden net zolang totdat een keer de bom barst. Het is belangrijk om dit voor te zijn en op tijd aan de bel te trekken als je je niet gesteund voelt door je partner. Jullie hoeven de relatieproblemen niet alleen op te lossen. Soms helpt het als een onafhankelijke derde zoals een relatietherapeut jullie hierbij helpt. Deze herkent ingesleten patronen en helpt jullie deze patronen te doorbreken.

Waarom voel je je niet gesteund?

Een gebrek aan steun van je partner heeft te maken met een gebrek aan verbinding met elkaar. Je hebt vroeger misschien nooit geleerd om over je emoties te praten. Of je bent bang dat je partner boos wordt als je zegt wat je dwars zit. Om je meer met elkaar verbonden te voelen is het belangrijk dat je elkaar probeert te begrijpen. Probeer je partner geen verwijten te maken, maar spreek naar elkaar uit wat jullie gevoelens en behoeften zijn zodat de ander daar rekening mee kan houden en jullie elkaar zo mogelijk kunnen steunen. Verwijten hebben vaak het tegenovergestelde effect. De afstand tussen jullie wordt groter. Je mag best zeggen waar je je niet in gesteund voelt, maar probeer dit niet op een verwijtende manier te doen. Een relatietherapeut kan jullie hierbij helpen.

Relatietherapie

Wat kan een relatietherapeut voor jullie betekenen?

Je bent je vaak niet bewust van de patronen in je relatie. Deze patronen zorgen voor grote en kleine irritaties die enorm uit de hand kunnen lopen. Tijdens de relatietherapie leren jullie deze patronen te herkennen. Heb jij ook het gevoel dat je partner je niet steunt? Aarzel niet om contact op te nemen met een relatietherapeut in Eindhoven. Er zijn geen wachtlijsten dus jullie kunnen snel terecht voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek ervaren jullie of er een klik is met de therapeut en zal de therapeut met jullie in gesprek gaan over jullie relatieproblemen. Ervaren jullie een klik en willen jullie de therapie starten, dan gaat de relatietherapeut in een aantal sessies met jullie aan de slag. Relatietherapie is kortdurend. Jullie leren patronen te herkennen en echt met elkaar in gesprek te gaan. Zo krijgen jullie weer vertrouwen in jullie toekomst samen. Wonen jullie niet in de buurt van Eindhoven? Ook in andere plaatsen in heel Nederland is relatietherapie mogelijk.