Leuke gratis activiteiten tijdens een citytrip in Amsterdam

De Wallen

De Wallen van Amsterdam, ook wel bekend als “De rosse buurt”, is waarschijnlijk de meest bekende van heel Europa. Gelegen in het oudste deel van de stad, groeide de voormalige binnenhaven uit tot een gebied met bordelen, homobars, coffeeshops, peepshows en meer. Het komt ’s nachts tot leven, gemakkelijk te zien aan de felle rode lichten. De laatste tijd duiken hier ook steeds meer kunstgalerijen op, dus het is zeker een bezoek waard.

Kunstgalerijen

Als je een voorliefde hebt voor antiek, ga dan naar de Nieuwe Spiegelstraat. Deze straat staat vol met antiekwinkels en elke winkel is gewijd aan een andere stijl van collecties. Het is gratis en cool om te doen in Amsterdam, vooral als je graag oude schatten ontdekt.

Coffeeshops

Naar de coffeeshop gaan hoeft niet meteen te betekenen dat je alles tot je neemt wat goed of slecht is. De coffeeshop in Amsterdam is ook ontzettend leuk om te bezoeken voor de live muziek avonden en nog gratis ook!

De bloemenmarkt

Ga en ontdek de Bloemenmarkt van Amsterdam, de enige drijvende bloemenmarkt in Europa. Het is levendig in geuren en kleuren, met een groot assortiment aan tulpen, geraniums, narcissen en vele andere soorten bloemen. Het is gratis om de markt te verkennen, maar je moet natuurlijk wel betalen als je iets leuks vindt!

De grachtengordels

Amsterdam staat bekend om de vele grachten die door de stad stromen. Doordat de waterwegen worden beschermd door het UNESCO-werelderfgoedcentrum is het toeren over deze wateren als het verkennen van een levende cultuur- en natuurtentoonstelling. Aan de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht zijn de meeste fraai vormgegeven grachtenpanden te vinden. Gelegen rond het oude stadscentrum.

Vondelpark

Wat is er beter om gratis te doen dan naar het park te gaan, vooral in de zomer? Het Vondelpark is het populairste stadspark van Amsterdam. Het biedt veel activiteiten met een geweldig landschap. Wandelen, fietsen, een balspel spelen, een kleine picknick houden of misschien vind je wel een openluchtconcert.

Bron: http://www.hunters-coffeeshop.com/