Je mond gezond houden doe je zo!

Kijk je wel eens naar je gebit en zou je graag willen dat je tanden wat witter waren en niet zo geel? Dan kun je tanden witter maken zeker ook zelf doen. Je kunt daarnaast kiezen voor het chemisch laten bleken van tanden maar dat is niet zo gezond en als je tanden dan net te wit uitvallen, is het effect vrij onnatuurlijk. Het is daarom verstandiger te kiezen voor het witter maken van je tanden op meer natuurlijke wijze. 

Hoe zorg je voor minder gele tanden? 

Je tanden kun je met verschillende middelen al snel een paar tinten witter maken. Hiervoor is speciale tandpasta en mondwater te koop en kun je kiezen voor het gebruik van een witmakend poeder of een pen die je tanden er minder geel uit laten zien. Het effect van deze producten is vaak al snel te zien maar houd er wel rekening mee dat je je tanden er niet witter mee kunt maken dan ze ooit waren. Bovendien dien je dergelijke middelen wel regelmatig te gebruiken of na een poosje weer opnieuw uit de kast te halen als je tanden weer geler worden. 

Wat te doen als je last van amandelsteentjes hebt 

Een ander veelvoorkomend mondprobleem wordt gevormd door amandelsteentjes. Dit zijn kleine stinkende witte brokjes die gevormd worden door bacteriën die zich op je amandelen hebben afgezet. Juist doordat daar nog wel eens wat vuil of restjes eten willen achterblijven, zitten de bacteriën daar graag. Amandelsteentjes kun je zelf verwijderen met speciale hulpmiddelen zoals een extractor (lusje waarmee je de steentjes weg trekt) of een tonsil cupping glass waarmee je de steentjes van de amandelen door middel van een vacuüm afzuigt. 

Houd je gehele mond goed schoon

Bij mondproblemen zoals gelige tanden, aanslag, of amandelsteentjes is het vooral zaak deze te voorkomen. Dit geldt uiteraard ook voor tal van andere mondproblemen. Het belangrijkste hierbij is dat je je mond en tanden zo goed mogelijk schoonhoudt. Je houdt je mond het beste goed gezond door regelmatig te poetsen (niet alleen je tanden maar echt alles), goed te spoelen en er zijn ook extra verzorgingsproducten te koop. 

Ga voor natuurlijk en vermijd bepaalde (schadelijke) producten

Kijk goed dat je een product (of meer) kiest waarmee je jouw mondprobleem kunt aanpakken en dat werkt op basis van natuurlijke bestanddelen. Op die manier voorkom je vervelende bijwerkingen en houd je je mond op een natuurlijke manier gezond. Vermijd zeker ook bepaalde voedingsmiddelen met een hoge zuurgraad, veel suiker en alcoholische dranken. Deze kunnen namelijk tal van mondproblemen veroorzaken. Gezonde voeding in combinatie met een goede verzorging van de mond maken dat je algehele gezondheid er zeker op vooruit gaat.