Hoe gaat ooglaseren?
Ben je ook zo klaar met je bril en lenzen? Denk dan eens na over ogen laseren. Door een ooglaserbehandeling ben je voor altijd van je lenzen of bril af. Hoe fijn is dat! Maar hoe gaat ooglaseren precies? Ben je geschikt? Doet het pijn? En zitten er ook risico’s aan? In dit artikel lees je de antwoorden.
Hoe gaat ooglaseren?
Als je last hebt van een oogafwijking zoals bijvoorbeeld bij- of verziendheid, al dan niet gecombineerd met een cilinderafwijking, dan kan je je ogen laten laseren. Bij een ooglaserbehandeling wordt de vorm van je hoornvlies gecorrigeerd, zodat je daarna zonder bril of lenzen scherp kunt zien.
Ben je geschikt?
Zoals gezegd kun je je ogen laten laseren als je last hebt van de oogafwijkingen: bijziendheid en verziendheid eventueel gecombineerd met een cilinderafwijking. Je kunt je ogen laten laseren als je afwijking tussen de -12 en +5 ligt. Dit zijn de maximale waarden. De minimale waarden zijn: -0,75 en +0,50. Door een ooglaservooronderzoek te laten uitvoeren weet je zeker of je geschikt bent.
Doet ooglaseren pijn?
Ooglaseren doet geen pijn, maar je kunt tijdens de behandeling wel wat ongemak ervaren. Dit komt doordat je ogen worden opengehouden met een ooglidspreider. Doordat je ogen voor de behandeling door een assistente worden verdoofd met oogdruppels voel je niks van de behandeling. Zodra deze druppels zijn uitgewerkt, voel je natuurlijk wel dat je ogen behandeld zijn. Dit kan resulteren in een gevoel alsof er zand in je ogen zit. De duur van het herstel is afhankelijk van de gebruikte ooglaser methode.
Zitten er risico’s aan?
Aan iedere operatie zijn risico’s verbonden, zo ook aan een ooglaserbehandeling. Gelukkig zijn de meeste complicaties die kunnen optreden van tijdelijke aard. De risico’s van ooglaseren zijn: over- of ondercorrectie, infecties, droge ogen, halo’s of schitteringen en flapcomplicaties.