Hoe behandel je een sociale angststoornis

Hoe behandel je een sociale angststoornis

Hoe behandel je een sociale angststoornis

Voel jij je weleens eenzaam, omdat je moeite hebt met het maken van vrienden? Ook wanneer jij het moeilijk vindt om jouw emoties te uiten of wanneer jouw emoties je vaak in de weg zitten, kan het zijn dat je last hebt van een sociale angststoornis. In dit blog vertellen wij je hoe je een sociale angststoornis kan behandelen. Lees dit blog nu snel verder!

Oorzaak van sociale angststoornis

Wij raden jou aan om door middel van professionele begeleiding jouw sociale faalangst of angststoornis te laten behandelen. Bij een sociale angststoornis is het nog vrij onbekend wat hiervan de oorzaak is. Het kan erfelijke bepaald zijn, maar jouw omgeving speelt hier vaak ook een rol in. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een sociale angststoornis groter is bij mensen die als kind overbeschermend zijn opgevoed. Trauma’s in het verleden kunnen ook een oorzaak zijn in het ontwikkelen van een sociale angststoornis. In de meeste gevallen ontwikkelt er zich een sociale fobie voor het 20ste levensjaar en ontwikkelen de klachten zich geleidelijk.

Aanpakken van angststoornis

Door jouw sociale angststoornis te laten behandelen door een professional kom jij van jouw problemen af en leer je te begrijpen aan welke aspecten je moet werken en hoe je dit moet aanpakken. Bij de start overleg je samen met de groep en jouw coach wat jouw doelstellingen zijn en hoe je deze wilt gaan bereiken. Met een training op maat ga je op een zoektocht naar hoe jij die sociale doelen kunt bereiken.

Onderwerpen van behandeling

Tijdens de sessies zullen er een aantal belangrijke onderwerpen worden behandeld. Door met deze onderwerpen aan de gang te gaan leer jij waar jij de meeste moeite mee hebt en hoe je het anders aan kan pakken, zodat je over jouw angsten heen kunt komen. Dankzij de vele onderwerpen wordt de kans het grootst dat je maximale zelfkennis opdoet en vaardigheden leert waar jij de rest van je leven profijt van hebt. De onderwerpen die aan bod komen zijn:
  • Wie ben ik?
  • Weerbaarheid
  • Relaties
  • Vriendschappen
  • Omgaan met emoties
  • Grenzen aangegeven
  • Sociale skills
  • Contact maken
  • Wat geeft energie?>/li>

Artikelen over klachten aanpakken

Wil je graag meer artikelen lezen over hoe jij bepaalde klachten kunt aanpakken? Wij hebben een leuke website voor jou gevonden met de meest interessante onderwerpen! Lees het nu snel!