Het is weer tijd om over te stappen, welke zorgverzekeraar kies jij?

Verzekeren gezondheid

Het standaard advies voor het kiezen van een ziektekostenverzekering is ongeveer zo: kies er een met maandelijkse kosten (ook wel een premie genoemd) die je je kunt veroorloven en die de medicijnen en artsen dekt die je nodig hebt.

Als je relatief gezond bent en je verwacht niet veel naar de dokter te gaan, kies dan een plan met hogere out-of-pocket kosten en lagere maandelijkse premies. Als je meer naar de dokter moet gaan of regelmatig recepten moet nemen, kun je misschien een duurdere verzekering afsluiten die elke maand meer kost. Je kunt ook een zorgverzekering afsluiten bij Ohra.

Vergelijk zorgpakketten

Verzekeringsplannen vergelijken – het is ingewikkeld

Het blijkt echter dat het kiezen van het juiste plan een stuk ingewikkelder is. Zoals de meeste dingen in het leven, als het gaat om plannen voor de gezondheidszorg, loont het de moeite om je onderzoek te doen en meerdere plannen te vergelijken voordat je je op een plan vestigt. Het is belangrijk om te weten wat de verschillen tussen de plannen zijn. Bijvoorbeeld: Je moet beslissen of je de optie wilt om je arts te kiezen. Je kunt ook een zorgverzekering afsluiten bij Ohra

Zorgverzekering afsluiten bij Ohra: Kies voor een hoger aftrekbaar bedrag

Ja, het kiezen van het hoog-aftrekbare plan kan riskant zijn – als er iets catastrofaals gebeurt, dan kan je toch geraakt worden met enorme out-of-pocket kosten. Als je relatief gezond bent en niet veel doktersbezoeken in een jaar verwacht, kun je je eigen risico verhogen in ruil voor een lagere premie. Dat kan veel geld besparen.

Dat is het out-of-pocket maximum, wat een term is voor het totale bedrag dat je in één jaar tijd aan medische zorg moet besteden. Zodra je meer dan dat bedrag uitgeeft, dekt de ziektekostenverzekering de rest van je zorg.

Verzekeren gezondheid

 (Wanneer je uitgaven hoger zijn dan je eigen risico, maar lager dan het maximumbedrag, moet je nog steeds een deel van de kosten voor het bezoek aan een arts of het ophalen van een recept betalen. Dit kan een vast tarief van €25 of €50 zijn om naar een kliniek te gaan, bekend als een eigen bijdrage, of het kan worden berekend als een percentage van de kosten van een bezoek, in welk geval het medeverzekering wordt genoemd).