Goede 24 uurs zorg thuis krijgen

Vanaf het moment dat mijn vader kwam te overlijden zat mijn moeder eigenlijk alleen. Hun deden wat dat betreft alles samen waardoor deze last nu op de schouders van mijn moeder kwam. Iets waar wij dan ook weer druk mee zijn aangezien ik graag mijn moeder hierin ontlasten wil. Echter moet ik nog steeds fulltime werken waardoor ik er niet altijd kan zijn voor haar. Ik had al wel eens aangegeven om voor haar te zoeken naar 24 uurs zorg thuis. Hiermee heeft ze dan wel de aanspraak plus het feit dat ze een stuk minder hoeft te doen. Vorige week stelde ik deze vraag steeds weer waardoor ik continu het woordje nee heb gehoord…

logo

Gisteravond ging de telefoon waar ik onwijs van schrok. Het was het nummer van mijn moeder! Met enige angst en een trillende stem heb ik de telefoon opgenomen. Aan de andere kant van de lijn hoorde ik mijn moeder spreken over het feit dat het wellicht een goede oplossing is om thuiszorg in te schakelen. Gelukkig was er niks aan de hand, mijn moeder had gewoon even de tijd nodig om hierover na te denken. Nadat ik de telefoon heb opgehangen ben ik ook gelijk gaan zoeken naar thuiszorg, wilde er nu geen gras over laten groeien.

24 uurs zorg thuis krijgen verloopt een stuk gemakkelijker om dit te vinden op het internet. Ik ben namelijk meteen op de website van Uw ZorgCompaan terecht gekomen en heb ook gelijk bericht gestuurd dat ik graag een afspraak wilde maken. Vanmiddag staan ze voor de deur bij mijn moeder om de afspraak na te leven, ik ben benieuwd hoe dat mijn moeder hierop gaat reageren.