4 tips om je weerstand te verhogen 

Merk je dat je vaker ziek wordt? Voel je je zwak en ben je erg vaak moe? Dan kan het zijn dat je weerstand laag is. Je weerstand wordt bepaald door je immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem is beter in het afweren van bacteriën en virussen waardoor je lichaam sterk en gezond blijft. Gebruik deze 4 tips om je weerstand te verhogen en je immuunsysteem aan te sterken! 

Maak gebruik van deze tips om je weerstand te verhogen 

De eerste stap is goede rust. Een gezond leven kan het beste bereikt worden door voldoende slaap te krijgen en je elke dag fit te voelen. Slaap is hier een hele belangrijke factor voor. Als je niet goed in slaap komt of last hebt van slapeloosheid, kan je een lage dosis melatonine gaan gebruiken voordat je gaat slapen. Hierdoor word je sneller slaperig en ervaar je vaak over het algemeen een betere nachtrust. Voor advies kan je dit overleggen met je huisarts.  

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk. Als je eet volgens de schijf van vijf en drie maaltijden per dag binnenkrijgt betekent dit dat je goede voeding binnenkrijgt. Hierdoor krijg je ook alle vitaminen en mineralen binnen die je nodig hebt om je weerstand te verhogen.  

Een van de beste tips om je weerstand te verhogen is daarom om supplementen te gebruiken. Met de stress en drukte van het dagelijks leven kan het lastig zijn om elke dag goed te eten. Het gebruik van supplementen zorgt ervoor dat je toch voldoende vitaminen binnenkrijgt en je weerstand wordt verbeterd.  

Daarnaast is voldoende beweging in de buitenlucht ook belangrijk. Door elke dag een halfuurtje te gaan wandelen kan je er al voor zorgen dat je lichaam een stuk gezonder wordt. Combineer dit met een andere vorm van sporten en versterk je weerstand.  

Gezond leven is belangrijk 

De kern van de beste tips om je weerstand te verhogen is dus dat je gezond moet leven. Een gezond leven zorgt ervoor dat je lichaam genoeg antistoffen en witte bloedcellen aanmaakt om jezelf te beschermen tegen virussen en bacteriën van buitenaf.  

Zorg er dus voor dat je goed eet, voldoende slaap krijgt en voldoende beweging krijgt. In sommige situaties kan het erg lastig zijn om je weerstand te verhogen, maar een goede levensstijl draagt altijd bij aan een verhoogde weerstand.  

Tip: Davitamon.nl